Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KES BAFIA, KERANDUT RAFIZI SEMAKIN MEMBENGKAK!!!

SEMUT HITAM
KES BAFIA, KERANDUT RAFIZI SEMAKIN MEMBENGKAK!!!
Huh! Malang menimpa Si Rafizi ni nampak gayanya belum berkesudahan. Lepas isu duit simpanan di Tabung Haji yang mencecah RM 500 ribu tu masih menjadi pertikaian, timbul pulak isu lain.

Malah isu mengenai Haji yang dijalankan oleh Si Rafizi tu juga masih terus menjadi tanda tanya. Perkhidmatan apa yang digunakan oleh Si Rafizi tu untuk menunaikan fardhu Haji di Mekah?

Adakah dia pergi Haji pada tahun 2013 dengan menggunakan perkhidmatan Tabung Haji yang didakwa menyeleweng atau dengan perkhidmatan swasta yang sudah tentu tinggi kos pengurusannya?

Kali ini, timbul pulak isu mengenai pindaan Akta OSA 1972 yang menjadikan kerandut Si Rafizi tu semakin membengkak sebab dia masih lagi ada kes Bafia yang belum selesai sehingga kini.

Perkara itu jelas dapat dilihat apabila Si Rafizi tu mula menggelupor tak tentu arah mempertikaikan pindaan tersebut dilakukan memandangkan dia sendiri pun terlibat sebelum ini.
"Beliau juga dengan sengaja menyatakan bahawa pindaan ini adalah penindasan kepada wartawan dan kebebasan media supaya beliau mendapat sokongan daripada pihak media berhubung dengan perkara ini," katanya dalam satu kenyataan di sini, Isnin.
Hakikatnya, pindaan terhadap Akta OSA itu memang perlu memandangkan ramai dikalangan penjawat awam serta pekerja di sektor swasta hari ini yang tidak bertanggungjawab.

Orang yang menyalah-gunakan kedudukan dalam jawatan mereka yang mendedahkan perkara sedemikian merupakan Pengkhianat kepada amanah serta tanggungjawab yang diberikan.

Kiranya, bagi sesiapa yang buat kerja Haramjadah macam tu, sama la perangai diorang macam puak - puak Pakatan Haprak seperti Si Rafizi tu. Kerjanya asyik nak jadi Pengkhianat je.

Tapi orang yang tak amanah macam tu memang puak - puak Pakatan Haprak ni suka. Diorang memang gemar berkawan dengan orang yang tak amanah dalam menjalankan tugas yang diberikan. Sebab diorang sendiri pun suka buat kerja Haramjadah belaka!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.