Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PKR ANGGAP MELAYU DAPigs NI MACAM "SAMPAH"!!!

SEMUT HITAM
PKR ANGGAP MELAYU DAPigs NI MACAM "SAMPAH"!!!
Malang sungguh nasib melayu dalam DAPigs ni. Bukan sahaja mereka tidak dipedulikan dalam parti mereka, malah PKR juga turut memperlekehkan pemimpin Melayu didalam parti tersebut.

Kalau sebelum ini, pemimpin yang dianggap Kecil dalam DAPigs ni menyuara rasa kecewanya bila dipinggirkan dari kepimpinan parti itu dalam pemilihan yang diadakan baru - baru ini.

Kali ini, giliran PKR pulak bersuara memperlekehkan pertikaian yang dibuat oleh pemimpin Melayu DAPigs tu berhubung isu pembahagian kerusi menjelang Pilihan Raya Negeri Sarawak.

Kenyataan yang dibuat oleh wakil PKR itu merujuk kepada isu yang dibangkitkan oleh pembantu khas Pengerusi DAPigs Sarawak yang menyifatkan PKR ni sebagai parti yang suka 'Menyemak'.

Pegawai Khas Melayu DAPigs itu juga turut melabelkan PKR sebagai sebuah parti yang berotak 'Bodoh dan Ego' kerana tidak pandai untuk berkhidmat kepada rakyat, terutama di Negeri Sarawak.
PKR adalah sama sekali mementingkan diri sendiri dan hanya mementingkan kerja mereka sendiri sahaja. Jika kejayaan mereka begitu muram, minta tolong dengan rakan kongsi anda dalam DAP untuk mengatasi kelemahan anda,” katanya dalam satu kenyataan.
Ekoran dari kenyataan itu, wakil PKR tampil dan memperlekehkan isu yang dibangkitkan oleh Pegawai Khas Melayu DAPigs itu dan mendakwa ianya hanya 'Suara Kecil' yang tidak perlu dipedulikan.

Sebaliknya, PKR tetap dengan pendirian mereka untuk terus mempertahankan kerusi yang mereka bertanding sebelum ini tanpa mempedulikan desakan yang dibuat oleh Pegawai Khas Melayu DAPigs itu.
"Suara-suara itu (tuduhan Abdul Aziz) datang daripada pemimpin-pemimpin kecil, bukannya daripada peringkat tertinggi. Pemimpin tempatan yang berhasrat untuk bertanding di peringkat DUN, namun tidak memahami perjanjian dan perkara-perkara yang perlu diselesaikan di peringkat bawahan," katanya.
Nah! Itulah nasib orang Melayu dalam DAPigs. Tak kira dimana sekali pun mereka berada, kedudukan mereka hanya sekadar Pencacai kepada 'Tuan' sahaja. Bukannya ada 'Suara' sangat pun.

Hakikat itu dapat dilihat dengan jelas apabila tidak ada seorang pun pemimpin DAPigs yang tampil mempertahankan Pegawai Khas Melayu DAPigs tu. Sebaliknya, mereka hanya mendiamkan diri dan membiarkan Pegawai Khas Melayu DAPigs tu terus diserang!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.