Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MAU MELOPONG DAPigs DIBUATNYA!!!

SEMUT HITAM
MAU MELOPONG DAPigs DIBUATNYA!!!
Kalau betul PAS nak guna taktik ni, maka tak mustahil parti Ultra Chauvanist Kafir Harbi DAPigs tu akan berputih mata dan melopong. Ada yang gigit jari dan meroyan tak tentu arah.

Sekiranya taktik ini diguna-pakai, maka ianya akan jadi bahana buat DAPigs yang terlalu memandang rendah kepada PAS yang selama ini mereka anggap parti paling BODOH dalam Pakatan tu.

Langkah PAS meletakkan calon Bukan Islam dari Dewan Himpunan Penyokong Pas (DHPP) dalam Pilihan Raya Negeri Sarawak pada April ini dipercayai untuk menjerat DAPigs.

Semuanya hanya semata - mata kerana DAPigs sebelum ini mencanangkan kononnya mereka akan mula menurunkan lebih ramai calon Melayu menjelang Pilihan Raya Umum ke-14.

Ketua Kluster Politik, Keselamatan dan Hal Ehwal Antarabangsa, Majlis Profesor Negara (MPN) berkata, percubaan kedua PAS itu dilihat sebagai satu peringatan kepada DAPigs bahawa parti Islam itu mampu mencabar musuh ketatnya walaupun bersendirian.
“Apabila DAP meletakkan calon-calon Melayu untuk berlawan dengan Pas ataupun Umno, ia akan memberi kesan kepada kedua-dua parti itu jika bertanding. Bila DAP meletakkan calon Melayu, PAS juga bersedia untuk meletakkan calon Cina.“Kita lihat bahawa pertelagahan antara PAS dengan DAP ini masih belum selesai dan pilihan raya kali ini akan menjadi medan di mana masing-masing beradu kekuatan dan strategi iaitu untuk memastikan lawan mereka kalah atau menang,” katanya kepada Sinar Harian, semalam.
Sebelum ini, Timbalan Presiden PAS mengumumkan bahawa parti  itu akan bertanding di 11 kerusi DUN Sarawak dan mengetegahkan calon bukan Islam untuk bertanding dalam Pilihan Raya Negeri itu.

Mengulas lanjut, Mohamed Mustafa juga berkata, strategi Pas itu dijangka memecahkan undi kepada pembangkang jika parti Islam itu meletakkan calonnya di kawasan luar bandar sekaligus memberi kelebihan kepada BN.

“Kalau Pas meletakkan calonnya di kawasan DAP, sudah pasti ia akan memberikan satu kelebihan kepada BN, sebab undi akan pecah di kalangan mereka yang mengundi pembangkang, kerana mungkin ada yang mengundi Pas.

“Kalau Pas bertanding, Pas akan mengambil undi pembangkang, undi yang biasanya diberikan kepada parti-parti pembangkang, kerana BN Sarawak sangat kuat, di mana mempunyai penyokong setia yang kuat,” ujarnya.

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.