Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PAP DEDAHKAN KEMALUAN GUAN ENG!!!

SEMUT HITAM
PAP DEDAHKAN KEMALUAN GUAN ENG!!!
Hehehe!!! Siapa sangka kemaluan Si Tokong DAPigs tu akhirnya didedahkan oleh PAP. Tapi, bukan la PAP yang menjadi parti asal DAPigs tu. Takkan pulak 'Ayah' nak bunuh 'Anak' sendiri.

Tapi sekarang kita bercerita tentang kenyataan yang telah dibuat oleh salah seorang pemimpin Parti Alternatif Rakyat atau dalam bahasa Inggerisnya, People Alternative Party (PAP).

Jika sebelum ini, Si Guan Eng tu menyelar tindakan PKR yang mempertikaikan keputusan DAPigs Pulau Pinang memecat dua orang ADUN PKR dari syarikat berkaitan Kerajaan Negeri.

Alasan Si Guan Eng, ianya disebabkan DAPigs tidak pernah masuk campur dalam urusan PKR di Selangor sewaktu parti itu membuat keputusan untuk memecat Khalid Ibrahim sebagai Menteri Besar.
"Pada masa itu kami menghormati keputusan PKR memecat Khalid. Sekarang situasinya sama tetapi mengapa PKR tidak menyokong kami?" katanya kepada pemberita pada sidang akhbar di pejabatnya di Komtar, Selasa. - seterusnya...
Tapi hakikatnya, keputusan memecat Khalid Ibrahim sebagai Menteri Besar Selangor sebelum ini bukan hanya sekadar ketetapan yang dibuat oleh kepimpinan PKR semata - mata. 

Sebaliknya, puak - puak DAPigs tu pun terlibat sama. Perkara itu yang telah dibangkitkan oleh wakil dari PAP ni. Katanya, kenyataan yang dibuat oleh Guan Eng itu dianggap menyeleweng.
"Dasar kamu di Selangor dengan dasar kamu di Pulau Pinang adalah sama. Jangan dialihkan 'tiang gol'. Jangan cakap masa dulu Selangor ambil tindakan kita (DAP) tidak masuk campur.
"Bukan ke mereka (Guan Eng) adalah pemimpin Pakatan Rakyat dulu, jadi itu adalah keputusan bersama," katanya ketika sesi wawancara khas bersama Antarapos di sini.
Jika kita lihat dari satu sudut, memang betul pun. Apa yang cuba digambarkan oleh Si Guan Eng tu seolah - olah DAPigs tak terlibat dalam pemecatan Si Khalid Ibrahim sebagai MB Selangor.

Maka nampak sangat la yang Si Guan Eng tu cuba menyelewengkan fakta untuk mengelirukan penyokong - penyokong dia supaya DAPigs tidak dianggap bersalah. Kalau dah dasar Pembelit tu, memang takde kerja lain dah. MENIPU tu jugak la kerjanya!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.