Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TMI DITUTUP, BERGULING SI PUDIN MEROYAN!!!

SEMUT HITAM
TMI DITUTUP, BERGULING SI PUDIN MEROYAN!!!
Fuh!!! Ramai betul orang kecoh cerita pasal Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) mengambil tindakan terhadap laman portal The Malaysian Insider (TMI) semalam.

Nak pulak dikalangan puak - puak Pakatan Haprak tu. Punya la kecoh diorang mempersoalkan tindakan yang diambil oleh SKMM tu seolah - olah macam dunia dah nak kiamat.

Antara lain, alasan bertaraf Longkang yang mereka berikan kononnya tindakan itu dianggap 'Zalim' dan menghalang 'Hak Kebebasan Media' untuk membuat pendedahan kepada rakyat.

Dan kenyataan yang paling banyak mendapat perhatian datangnya dari wakil PKR, Si Saifuddin Abdullah melalui laman media sosial Facebook milik dia semalam. Marah betul gayanya.

Dalam status yang dimuat-naikkan semalam, Si Saifuddin tu mengecam tindakan tersebut dan menganggap ianya sebagai tindakan yang 'Anti Kebebasan Media' dilakukan oleh Kerajaan.
Dari kenyataan tu, nampak sangat la yang Si Pudin ni pun jenis manusia Tak Sedar Diri. Mungkin dia lupa bahawa parti Baru yang dia sertai tu pun dok buat benda yang sama jugak sebelum ini.

Mungkin Si Pudin ni lupa bahawa puak - puak PKR tu pun pernah menghalang beberapa orang wartawan dari media tertentu yang mahu membuat liputan sidang media yang diadakan oleh partinya.

Mungkin Si Pudin ni lupa bahawa Si Ketua Penipu tu juga pernah membuat ugutan terhadap sebuah akhbar Malaysia hanya kerana wartawannya bertanya soalan berkaitan jam Omega.

Mungkin Si Pudin tu juga lupa dengan tindakan yang dilakukan oleh Rafizi yang cuba menghasut Wan Azizah supaya jangan menjawab soalan yang diajukan oleh media - media tertentu.

Bahkan mungkin Si Pudin tu juga lupa tindakan sekutu PKR, DAPigs yang sehingga hari ini masih lagi menghalang pihak media tertentu membuat liputan sepanjang sidang DUN diadakan.

Soalnya, adakah tindakan - tindakan yang dilakukan itu memberikan gambaran bahawa parti yang disertai oleh Si Pudin serta Pakatan Haprak tu memperjuangkan 'Hak Kebebasan Media'? Kalau Si Pudin tu setakat pandai bercakap je, baik tak payah!!! Itu MUNAFIK namanya!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.