Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PARTI "PERIUK" HINA ADUN PAS PAKAI BAJU CINA!!!

SEMUT HITAM
PARTI "PERIUK" HINA ADUN PAS PAKAI BAJU CINA!!!
Pelikkan? Kecoh satu dunia puak - puak parti Periuk tu pertikaikan pasal pakaian yang telah digayakan oleh ADUN PAS Paya Jaras tu sewaktu dalam majlis sambutan Tahun Baru Cina semalam.

Itu pun diorang nak kecoh. Padahal ADUN PAS Paya Jaras tu hanya pakai pakaian je. Yang Si Timbalan Presiden parti diorang tunduk mayat Teoh Beng Hock sebelum ni, tak nak pulak diorang kecoh.

Yang Presiden parti diorang tu pulak dulu pernah jugak terlibat dalam kes khalwat. Tapi tak nak pulak diorang bising - bising. Masih jugak diorang angkat mereka sebagai pemimpin parti.

Itu menunjukkan yang diorang ni masih lagi mengamalkan sikap Assobiyah walaupun dah keluar dari PAS. Kesalahan orang je yang diorang nampak. Tapi, kesalahan diri sendiri, diorang buat tak tau je. Tahan la ADUN PAS tu pakai baju Cina. Dari jadi Barua DAPigs!!!
PETALING JAYA: Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Paya Jaras Mohd Khairuddin Othman (PAS) telah mencetuskan kontroversi kerana berpakaian seperti seorang Maharaja Cina.

Bagaimanapun, beliau tidak tahu bahawa kostum yang dipakainya itu menyerupai kostum Dewa Cao Guojiu.

Dalam satu kenyataan yang dipetik dari organisasi berita PAS Harakahdaily, Khairuddin mengakui kesilapannya dan menjelaskan bahawa beliau telah diberitahu oleh penduduk di Wangsa Permai, Kepong bahawa pakaian itu adalah pakaian Maharaja Cina.

"Keyakinan saya bahawa perayaan Chinese New Year adalah berbentuk perayaan masyarakat Cina sebab itu saya percaya pakaian itu adalah budaya dan ia tidak ada kena mengena dengan agama mereka," beliau dipetik sebagai berkata.

Khairuddin, yang juga Setiausaha PAS Selangor bagaimanapun akan menerima apa jua keputusan yang dibuat oleh Majlis Syura Ulama terhadapnya.

Dalam satu kenyataan pada Selasa, Setiausaha Majlis Syura Datuk Dr Nik Muhammad Zawawi Salleh menyifatkan kejadian itu sebagai 'mengecewakan'.

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.