Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PECAT ADUN "HARAM", PECAT KHALID "HALAL" PULAK!!!

SEMUT HITAM
PECAT ADUN "HARAM", PECAT KHALID "HALAL" PULAK!!!
Hahaha!!! Kesian betul tengok nasib Si Khalid Ibrahim ni. Dah kena pecat dek parti pun, dia masih lagi jadi 'Punching Bag' dan sering menjadi Mangsa Buli puak - puak Pakatan Haprak tu.

Inilah yang selama ini kita kata, Politik Pakatan Haprak ni tak ubah seperti Politik Longkang yang Songsang. Masing - masing sibuk nak menjaga kepentingan Politik Peribadi diri sendiri je.

Nampak sangat perbalahan kecil diantara parti DAPigs dan PKR tu kini semakin hangat diperkatakan apabila kedua - dua parti mula membuat tuduhan secara terbuka didalam media.

Jika sebelum ini, Rejim DAPigs Pulau Pinang pimpinan Guan Eng telah mengambil tindakan membalas dendam terhadap dua orang ADUN PKR yang didakwa telah 'Memungkiri Janji'.

Tindakan DAPigs yang berlagak seperti 'Abang Besar' dalam Pakatan itu ternyata tidak disenangi oleh PKR yang membuat bantahan melalui keputusan Biro Politik parti itu sebelum ini.

Namun, campur tangan Si Menteri Besar Selangor itu juga membuatkan Lim Guan Eng terkejut beruk kerana tidak menyangka PKR akan bertindak membantah tindakan yang dilakukannya.

Yang menjadi herannya bagi Si Guan Eng tu, kenapa pulak PKR beria - ia membantah keputusan Rejim DAPigs tu sedangkan parti tu dok buat benda yang sama terhadap Khalid Ibrahim?
"Apa yang dua Adun PKR lakukan adalah sama dengan apa yang bekas Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim lakukan sebelum pemecatannya daripada parti itu pada 2014.

"Pada masa itu kami menghormati keputusan PKR memecat Khalid. Sekarang situasinya sama tetapi mengapa PKR tidak menyokong kami?" katanya kepada pemberita pada sidang akhbar di pejabatnya di Komtar, Selasa.
Jelas, dari kenyataan yang dibuat oleh Si Guan Eng tu membuktikan bahawa perlaksanaan agenda tersebut merupakan satu kepincangan yang tidak wajar dilakukan oleh puak - puak PKR.

Malah kenyataan itu juga seolah - olah memberikan gambaran bahawa puak - puak PKR tu tidak mempunyai prinsip dan pendirian yang tetap dalam membuat keputusan Politik mereka.

Sebaliknya, tindakan memecat Khalid Ibrahim melalui kaedah yang Tidak Demokratik itu akan terus menghantui parti itu untuk jangka masa yang panjang kerana rakyat juga tidak mudah lupa.

Sekarang, isu berkaitan dengan agenda Langkah Kajang tu pulak menjadi bahan modal Politik puak - puak DAPigs untuk mengutuk PKR. Sudah pasti PKR pun tidak akan duduk diam dengan kenyataan yang dibuat. Takkan diorang nak biarkan DAPigs 'Pijak Kepala'!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.