Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"PEKAK" DISAMAN KERANA FITNAH!!!

SEMUT HITAM
"PEKAK" DISAMAN KERANA FITNAH!!!
Haduyai!!! Apa nak jadi la dengan orang hari ni ye. Diorang yang buat FITNAH, lepas tu nak mintak orang bantu dia pulak untuk selesaikan kes tersebut. Dasar takde kemaluan betul diorang ni.

Nampak sangat la orang macam ni memang jenis takde sifat bertanggungjawab terhadap tindakan yang dilakukannya sendiri. Pandai sangat cari penyakit, tapi tak nak tanggung sendiri.

Kita ingatkan benda macam tu hanya menjadi amalan dikalangan puak - puak Pakatan Haprak tu je. Asal kena saman je, mula la ajak orang ramai tanggung dosa dia menabur FITNAH.

Rupanya, ada jugak dikalangan mereka yang mendabik dada mempergunakan gelaran sebagai 'Aktivis Alam Sekitar' pun buat benda yang sama macam puak - puak Pakatan Haramjadah tu ye?

Dengar kata, orang yang sibuk menggelarkan diri dia sebagai 'Aktivis Alam Sekitar' ni sedang merayu bantuan dari orang ramai bagi memberi sumbangan untuk membiayai kos guaman.


Si Aktivis Alam Sekitar tu sebelum ini telah disaman oleh seorang Pegawai Kerajaan kerana membuat fitnah berhubung isu perlombongan pasir di Temerloh melalui laman media sosial.
"Sehubungan itu, dengan rasa rendah diri saya ingin mengemis simpati sahabat dan penyokong perjuangan saya demi menyelamatkan alam yang semakin parah diperkosa tangan rakus, tamak dan bertuhankan wang ringgit, agar dapat menghulurkan sumbangan seikhlas hati bagi membantu saya membiayai kos guaman ini," jelasnya dalam status dilaman media sosial.
Yang herannya, kenapa pulak dia nak letakkan kesalahan itu kepada orang lain sedangkan dia sendiri yang buat tuduhan melulu tanpa sebarang usul periksa? Sekarang, baru dia nak mintak simpati?

Dan yang lebih menghairankan, kenapa dia tak mintak Pengerusi Aktivis Alam Sekitar tu bantu dia untuk membiayai kos guaman tu? Takkan itu pun Pengerusi dia tak boleh nak bantu?

Dengar kata, Pengerusi Aktivis Alam Sekitar tu pun bukan calang - calang orangnya. Kalau setakat 20 - 30 ribu tu, kira celah gigi dia je katanya. Jadi, kenapa dia biarkan anak buah dia mengemis?

Mungkin ini yang orang tua - tua selalu kata. Penyakit ni jangan dicari. Bila dah dapat penyakit, susah nak berubat. Tapi ini penyakit dia cari sendiri. Jadi, sendiri pandai cari penyakit, sendiri tanggung la. Jangan nak menyusahkan orang lain pulak!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.