Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penggantungan jawatan Muhyiddin adalah tindakan terburu-buru

CELAH GELEGAR - Mencari Kebenaran Yang Sebenar
Penggantungan jawatan Muhyiddin adalah tindakan terburu-buru

JOHOR BAHRU - Pemuda Umno Pagoh mensifatkan penggantungan jawatan Tan Sri Muhyiddin Yassin sebagai Timbalan Presiden Umno adalah tindakan yang terburu-buru.
Ketuanya, Mohd Zaid A Rahman berkata, malah keputusan Majlis Tertinggi (MT) Umno itu boleh membunuh demokrasi dan melanggar perlembagaan parti iaitu Fasal 9.12.
"Syabas dan tahniah diucapkan kepada Muhyiddin kerana terus istiqamah memperjuangkan prinsip mempertahankan prinsip amal maaruf nahi mungkar.
"Apapun kerakusan MT Umno ini ada hikmahnya, setelah sekian lama digantung tidak bertali dan dilayan dengan buruk oleh mereka akhirnya beliau sudah lepas bebas.
"Apalah gunanya jawatan sekiranya hanya menjadi boneka dan pak turut apatah lagi bersekongkol," katanya dalam satu kenyataan kepada Sinar Harian, hari ini.
Mohd Zaid berkata, perjuangan mempertahankan yang hak, amal maaruf dan nahi mungkar adalah dakwah yang wajib dilaksanakan merentas jawatan dan sebaliknya.
"Kita percaya Muhyiddin akan terus istiqamah dalam perjuangan parti membela agama bangsa dan negara meskipun jawatannya digantung.
"Maka, kita akan terus istiqamah dan sentiasa menyokong tindakan beliau mempertahankan kebenaran," katanya.
Dalam pada itu, Ketua Wanita Umno Bahagian Pagoh, Datuk Noriah Mahat berkata, mereka berdiri teguh dengan keputusan Umno Bahagian Pagoh yang menyatakan rasa kecewa serta menolak keputusan penggantungan Muhyiddin.
"Kita berpendapat keputusan itu  tidak mengikut prosedur dan perlembagaan Umno sehingga sekaligus mengetepikan demokrasi dalam Umno itu.
"Malah, kita berpegang teguh kepada kedudukan Muhyiddin yang dipilih oleh perwakilan Umno seluruh Malaysia.
"Tindakan MT Umno boleh dikategorikan sebagai mengkhianati parti dan mencabar kewibawaan perwakilan Umno yang telah memilih beliau sebagai orang nombor dua dalam parti.
"Oleh itu, sepatutnya keputusan itu dibuat untuk menyatupadukan ahli di semua peringkat dan bukannya memecah belahkan parti," katanya.

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.