Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PKR DAKWA HADI AWANG "TAK SEDAR DIRI"!!!

SEMUT HITAM
PKR DAKWA HADI AWANG "TAK SEDAR DIRI"!!!
Heh! Terasa Loya pulak hujung tekak ni bila baca kenyataan yang dikeluarkan oleh Si Rafizi ni. Ini lah bukti mainan Politik Retorik yang sentiasa menjadi amalan dikalangan puak - puak PKR.

Kalau dengan orang lain, dia sibuk suruh 'Sedar Diri'. Tapi dia yang 'Tak Sedar Diri' boleh pulak dia buat - buat tak tau. Nampak sangat la pemimpin PKR macam Si Rafizi ni serupa macam Ketam.

Semuanya hanya semata - mata kerana Presiden PAS dalam satu kenyataan semalam menegaskan bahawa beliau enggan hadir dalam perhimpunan yang bakal diadakan Mac depan.

Dek kerana kenyataan tegas yang telah dibuat oleh Si Hadi Awang tu lah yang mula membuatkan puak - puak PKR ni mula meroyan tak tentu arah macam orang yang hilang akal.

Sampai tahap diorang labelkan Si Hadi Awang ni seolah - olah seperti orang yang Tak Sedar Diri. Begitulah mesej yang cuba disampaikan oleh Si Rafizi tu dalam kenyataannya semalam.

Si Rafizi tu kata, Hadi Awang perlu sedar hakikat bahawa laluan sesebuah parti itu dicorak dan dibentuk melalui kepimpinan. Ianya tidak melibatkan orang lain selaim dari pemimpin itu sendiri.
"Bagi saya, kemudaratan yang dibawa oleh parti kepada rakyat sebenarnya berbalik kepada jenis individu yang menjadi pemimpin parti itu sendiri. Jika pemimpin parti itu kasar, tidak mementingkan rakyat, maka parti pun akan menjadi kasar dan tidak mementingkan rakyat," katanya menerusi posting terbaharu di akaun Facebooknya, hari ini.
Jika dilihat dari satu sudut, ada benarnya kenyataan yang dibuat oleh Si Rafizi tu. Memang betul pembentukan sesebuah parti itu bergantung kepada jenis individu yang memimpinnya.

Tapi yang peliknya, adakah Si Rafizi tu hanya sekadar merujuk kepada parti lain sedangkan dia tidak melihat keadaan partinya sendiri pada ketika ini? Dia ingat, parti dia 'BAIK' sangat ke?

Soalnya jika hendak dibandingkan, adakah parti PKR yang dipimpin oleh Si Wan Azizah tu dicorak oleh dirinya sendiri? ATAU, Si Wan Azizah tu hanya sekadar menjadi Boneka kepada DAPigs?

Lagi pun, apa hak Si Rafizi tu nak mempersoalkan pendirian Hadi Awang sedangkan parti dia sendiri pun masih lagi berada dalam keadaan yang kucar-kacir dan huru-hara tak tentu arah?

Pokok pangkalnya, kenyataan yang dibuat oleh Si Rafizi tu seolah - olah 'Meludah Ke Langit' dan kena batang hidung sendiri. Patut la PKR kuat menabur fitnah sebab pemimpin utamanya pun perangai macam Haramjadah. Suka main 'Sondol Belakang'!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.