Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PKR JADI MANGSA, GUAN ENG BALAS DENDAM!!!

SEMUT HITAM
PKR JADI MANGSA, GUAN ENG BALAS DENDAM!!!
Hebat betul bila Si Guan Eng ni memerintah ye. Asal orang tak sehaluan dengan dia je, mula la dia ambik tindakan untuk membalas dendam. Nampak sangat Chauvanistnya Si Tokong DAPigs ni.

Kalau sebelum ni, puak - puak Pakatan Haprak tu dok sibuk kutuk UMNO. Nak pulak puak - puak PKR dalam isu berkaitan kemelut kepimpinan yang melanda Kedah seolah - olah macam diorang 'Suci' sangat.

Jadi kali ini, bila dikalangan pemimpin diorang sendiri ditendang oleh DAPigs hanya semata - mata kerana didakwa tidak sehaluan dengan kepimpinan Rejim Negeri, apa pulak kata diorang?
Shah Alam - Dua daripada lima wakil rakyat PKR yang tidak mengundi dalam usul tambakan laut pada sidang Dun Pulau Pinang tahun lalu ditamatkan perkhidmatan sebagai pengarah dalam syarikat berkaitan kerajaan negeri (GLC) negeri itu.

Memetik laporan sebuah portal, Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng berkata, pihaknya sudah tidak mempunyai keyakinan dua Adun tersebut dapat berfungsi secara profesional dan berkesan.

“Apabila anda hilang keyakinan terhadap seseorang yang bersetuju dengan anda dan kemudian memungkiri janji mereka, bagaimana mereka boleh berfungsi dengan berkesan dan secara profesional, terutamanya apabila saya jadi pengerusi.


“Mereka kemudiannya menikam kami dari belakang apabila mereka berkecuali daripada mengundi menentang usul itu. Sekarang, kita tidak yakin mereka akan dapat berfungsi secara profesional dan berkesan dan jika saya, sebagai seorang pengerusi, tidak mempunyai keyakinan terhadap anda, maka anda perlu tahulah apa yang patut dibuat,” katanya. - seterusnya...
Adakah PKR hanya akan mendiamkan diri dan membiarkan perkara tersebut berlalu begitu sahaja? ATAU, mereka akan menjaga maruah dua orang wakil rakyat yang telah diaibkan oleh Rejim DAPigs Pulau Pinang tu?

Jelas, apa yang dilakukan oleh puak - puak DAPigs tu membuktikan bahawa mereka mahu dianggap sebagai "Abang Besar" dalam Pakatan. Semua orang kena "Kow-Tow" pada kehendak mereka.

Pokok pangkalnya, tindakan puak - puak DAPigs tu membenarkan pandangan yang diberikan oleh beberapa pihak berhubung isu yang sedang berlaku di Selangor pada ketika ini.

Tak mustahil sekiranya DAPigs mengambil tindakan untuk menyingkirkan PKR supaya mereka dapat pegang jawatan Menteri Besar selepas Pilihan Raya yang akan datang. Sedangkan wakil rakyat pun diorang boleh tendang, inikan pulak MB Cap Ayam PKR tu!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.