Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ADUN BERAPIT JADI "KAMBING HITAM" GUAN ENG???

SEMUT HITAM
ADUN BERAPIT JADI "KAMBING HITAM" GUAN ENG???
Heh! Menjelang mesyuarat yang katanya bakal diadakan malam ini nanti, puak - puak DAPigs tu sejak dari awal - awal lagi dah mula main 'Wayang Cina' untuk mengelirukan rakyat.

Demi untuk menunjukkan KONONnya diorang ni mengamalkan prinsip 'Cekap, Akauntabiliti, dan Telus' atau CAT, maka salah seorang ADUN DAPigs tu terpaksa dikorbankan.

Dengan kenyataan yang seolah - olah menyindir Si Guan Eng dalam isu berkaitan dengan pembelian rumah mewah dibawah harga pasaran tu, ADUN Berapit ni mula dianggap sebagai 'Hero'.

Ekoran tindakan Guan Eng membeli rumah mewah dengan harga yang lebih murah dari harga pasaran, ADUN Berapit melahirkan rasa kecewa seakan menyesal dengan tindakan tersebut.
Kok Fooi berkata, sekiranya dia diberikan tawaran jualan rumah seperti yang diterima Guan Eng, sudah tentu dia tidak akan menerima tawaran tersebut walaupun ia tidak menyalahi undang-undang.

Jelas Kok Foi, sekiranya dia menerima tawaran tersebut, sudah pasti akan wujud satu pertikaian dan persoalan di dalam kalangan pengamal media dan orang ramai, sepertimana yang berlaku kepada Guan Eng pada hari ini.
"Jika hal ini berlaku kepada saya, saya tidak akan menerima (tawaran jualan)," kata Kok Fooi.
Hakikatnya, semua orang masih lagi curiga dengan kenyataan yang dibuat oleh Si ADUN berapit tu. Adakah dia benar - benar ikhlas melahirkan rasa terkilan diatas tindakan Si Guan Eng tu?

Atau, adakah dia hanya sekadar bermain sentimen Politik Murahan untuk mendapatkan perhatian bagi menunjukkan bukan semua pemimpin DAPigs ni menyokong penyelewengan yang berlaku?

Apa yang jelas, puak - puak DAPigs ni semuanya bukan jenis yang boleh dipercayai sangat pun. Lagi pun, diorang ni memang pandai mempermainkan sentimen dikalangan rakyat demi untuk mendapat sokongan bagi menjaga kepentingan Politik Peribadi diorang sendiri!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.