Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GUAN ENG TERKUCIL, DOKUMEN BELI RUMAH DIDEDAHKAN!!!

SEMUT HITAM
GUAN ENG TERKUCIL, DOKUMEN BELI RUMAH DIDEDAHKAN!!!
"Save Me Appa... They All Bullied Me..."
Heh! Nampak gayanya, Si Lim Guan Eng tu dah semakin serabut kepala otak dia bila dokumen beli rumah mewah separuh harga yang dikaitkan dengan diri dia sebelum ini terdedah kepada umum.

Untuk sekian kalinya, dari beberapa sumber yang diterima, meja dan kertas serta fail yang ada didepan mata dia jugak yang menjadi mangsa keadaan. Habis semuanya berterabur belaka.

Katanya Si Guan Eng tu semakin kusut memikirkan bagaimana dokumen mengenai pembelian rumah dengan harga yang jauh lagi rendah dari harga semasam itu boleh terdedah.
AIDCNews – 18/3/16 –Dokumen di atas berkaitan dengan dua syarikat yang berjaya membida tanah di Taman Manggis, Pulau Pinang.

Tanah yang asalnya digazetkan oleh kerajaan BN untuk projek perumahan rakyat termiskin telah dibatalkan apabila kerajaan DAP mengambil alih Kerajaan Negeri Pulau Pinang pada Pilihan Raya Umum 2008.

Kerajaan DAP Pulau Pinang kemudian menender tanah tersebut kepada projek komersial yang dimenangi oleh tiga syarikat iaitu Winbond Dental Sdn Bhd, Winbond Management & Consultand Sdn Bhd dan Kuala Lumpur International Dental Centre Sdn Bhd (KLIDC).

“Lihat siapakah Phang Li Koon pemilik banglo di dalam syarikat yang berhubung kait dan berkepentingan mendapatkan tanah di Taman Manggis,” dedah Pisau dotnet.


Nama Phang Li Koon tersenarai sebagai pemegang saham dalam syarikat Winbond Management & Consultand Sdn Bhd bersama dengan seorang lagi pemegang saham lain, Tang Yong Chew. Nama Tang Yong Chew pula disenaraikan sebagai pemegang saham di ketiga-tiga syarikat itu yang menunjukan ketiga-tiga syarikat berkenaan saling berkaitan.
Secara tidak lansung, pendedahan yang dibuat itu membuktikan bahawa pembelian rumah pada harga yang jauh lebih rendah itu bukan sahaja mengenai isu penyelewengan yang berlaku.

Tetapi ianya juga membuktikan bahawa Rejim DAPigs pimpin Si Guan Eng tu TIDAK la MAKSUM seperti yang didakwa selama hari ini. Sebaliknya, DAPigs kesayangan ni tetap mengamalkan RASUAH dan KRONISME yang sama seperti Yahudi!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.