Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TOKONG PENING NAK CUBA PUSING CERITA!!!

SEMUT HITAM
TOKONG PENING NAK CUBA PUSING CERITA!!!
Hehehe!!! Nampak gayanya, Si Guan Eng ni dah mula menggelupor bila isu skandal berkaitan dengan pembelian rumah pada harga yang lebih renda dari harga pasaran tu terdedah kepada umum.

Hakikatnya, pendedahan skandal mengenai pembelian rumah itu seolah - olah sama dengan kes yang pernah dihadapi oleh Bekas Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Khir Toyo sebelum ni.

Dalam kes Datuk Seri Khir Toyo, dia telah dihadapkan ke mahkamah atas dakwaan Criminal Breach Trust (CBT) atau juga dikenali sebagai 'Pecah Amanah' kerana beli rumah dengan harga lebih rendah.

Itu isu utamanya. Jika kita tengok pulak isu yang berkaitan dengan Si Lim Guan Eng pada ketika ini, perkara yang sama juga berlaku dimana dia beli rumah lebih rendah dari harga pasaran.

Dan kalau dilihat dari segi perbandingan sekarang  rumah Si Lim Guan Eng tu adalah rumah yang disewa semenjak dari tahun 2008 dan membuktikan bahawa Hartanah tersebut sebenarnya mempunyai nilai yang amat tinggi.

Dan faktanya, orang yang memberi sewa tu sendiri pun tahu siapa Si Lim Guan Eng ni serta sedar dengan kedudukan dia sebagai seorang Ketua Menteri Pulau Pinang semenjak dari mula lagi .

Malah kadar Diskaun yang diterima oleh LGE sebenarnya bernilai 320 % dari kadar diskaun yang diterima oleh Dr Khir. Ini menunjukkan komitmen untuk berkepentingan itu lebih tinggi.

Berdasarkan kepada fakta yang diterangkan diatas, maka tak heran la kenapa Si Lim Guan Eng tu mula menggelupor tak tentu arah dan cuba nak pusing cerita lain supaya orang lain keliru.

Mula la Si Lim Guan Eng tu bangkitkan cerita mengenai penjualan tanah Kerajaan Negeri di Taman Manggis dan menafikan bahawa pembelian rumah itu mempunyai kaitan dengan isu yang sama.
"Penjual rumah saya tidak terlibat dalam syarikat yang memenangi bidaan. Tambahan pula, jawatankuasa tender negeri tidak dipengerusikan oleh saya tetapi oleh Setiausaha Kerajaan Negeri Pulau Pinang," kata Guan Eng.
Walaupun Si Lim Guan Eng tu kata pembelian rumah dan penjualan tanah tu takde kaitan kerana ianya dibuat atas dasar tender terbuka, tetapi masih lagi wujud 'Conflict of Interest'.

Yang dipertikaikan sekarang ialah mengenai pembelian rumah pada harga yang jauh lebih rendah dari harga pasaran seperti mana yang pernah dilakukan oleh Dr. Khir Toyo. Itu isu utamanya.

Perkara itu tidak dapat dinafikan oleh Si Lim Guan Eng tu. Sebaliknya, kenyataan yang dia buat sebelum ini hanya sekadar membuktikan bahawa dia cuba nak tutup kemaluan dia sendiri.

Maka persoalannya, jika Khir Toyo yang membeli rumah dengan harga lebih rendah dari harga pasaran dianggap sebagai satu perbuatan pecah amanah dan rasuah, tidakkah ianya sama seperti apa yang dilakukan oleh Si Lim Guan Eng ni? Korang fikir la sendiri!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.