Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MUDAH SANGAT KE-BODOH-AN MAHFUZ BEAN DIJAWAB!!!

SEMUT HITAM
MUDAH SANGAT KE-BODOH-AN MAHFUZ BEAN DIJAWAB!!!
Kangkung Goreng Belacan betul la Si Mahfuz Bean ni...
Hahaha!!! Memang lawak betul Si Mahfuz Bean ni. Tak sangka dia sanggup menyerlahkan ke-BODOH-an dia secara terang - terangan. Walhal, semua orang tau yang dia hanya sekadar 'Lulus SRP'.

Tapi kenapa dia perlu tayang ke-BODOH-an dia secara terbuka sedemikian rupa? Kenapa dia nak menonjolkan ketaksuban dia secara membabi buta sehingga kemaluan dia sendiri terserlah?

Dek kerana terlalu 'Ghairah' nak sangat mengampu pihak tertentu, akhirnya ke-BODOH-an itu yang membuatkan Si Mahfuz Bean tu terdiam membisu dalam kemaluan dirinya sendiri.

Jika sebelum ini, Si Mahfuz Bean tu tampil mempertikai mengenai dakwaan yang dibuat oleh Pengerusi Jabatan Hal Ehwal Khas (JASA) mengenai kedudukan Bekas Menteri Besar Kedah tu.

Kata Si Mahfuz Bean, dakwaan yang dibuat itu tidak masuk akal kerana umum mengetahui bahawa untuk menjadi seorang Perdana Menteri, seseorang itu perlu menjadi Ahli Parlimen.
“Ini buat kenyataan memalukan orang yang ada ijazah doktor falsafah (PhD). Kenyataan Puad sudah macam tidak ketahuan hala dan tidak boleh membezakan antara Ahli Parlimen dengan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN),” katanya di sini, hari ini.
Dari satu sudut, apa yang dinyatakan oleh Si Mahfuz Bean tu memang betul. Maka ramai la yang menyebarkannya dalam laman media sosial sambil memperlekehkan Pengerusi JASA tu.

Tapi malangnya, kenyataan dangkal dan separuh masak Si Mahfuz Bean tu dijawab dengan cukup mudah. Politik yang menjadi amalan Pakatan Haprak tu bukannya mudah untuk diduga.

Dengan mengambil contoh isu yang berlaku sewaktu perlaksanaan agenda Langkah Kajang, seorang ADUN tu boleh letak jawatan untuk memberi laluan kepada 'Pengganti Menteri Besar'.

Begitu juga dengan apa yang pernah dilakukan oleh Wan Azizah yang pernah letak jawatan sebagai Ahli Parlimen untuk memberikan laluan kepada Si Ketua Penipu tu menggantikan dia.

Jadi, tak mustahil sekiranya perkara yang sama juga boleh dilakukan demi untuk mencapai hasrat yang dinyatakan. Kan semua itu tidak mustahil untuk berlaku jika benar dakwaan yang dibuat?

Maka nampak sangat la kematangan Politik Si Mahfuz Bean tu masih lagi JUMUD dalam ketaksuban dirinya sendiri. Hakikatnya, Si Mahfuz Bean tu masih belum masak dengan Politik Longkang yang sering menjadi amalan dikalangan puak - puak Pakatan Haprak tu sendiri!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.