Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PKR TETAP TUNDUK PADA DAPigs!!!

SEMUT HITAM
PKR TETAP TUNDUK PADA DAPigs!!!
Memang dah agak dah!!! Puak - puak PKR ni memang Takde Telur nak menentang tindakan 'Zalim' yang telah dilakukan oleh DAPigs walaupun hakikatnya mereka sedar ianya adalah tidak wajar.

Jika sebelum ini, Timbalan Presiden PKR bukan main berapi - api membantah tindakan Rejim DAPigs pimpinan Lim Guan Eng yang memecat dua orang ADUN PKR dari GLC Kerajaan.

Namun, bantahan yang dibuat oleh Timbalan Presiden PKR itu jelas tidak mendapat sebarang sambutan dikalangan pimpinan partinya sendiri. Sebaliknya, dia pulak yang dikecam.

Hari ini, PKR sekali lagi dilihat seolah - olah parti itu tunduk dan patuh kepada kehendak puak - puak DAPigs apabila menafikan terlibat dengan sepanduk yang digantung di Pulau Pinang.

PKR hanya sekadar berani menyalahkan 'musuh'nya yang memasang sepanduk mengkritik Ketua Menteri Lim Guan Eng di Jalan Waterfall dan Jalan Gottlieb, di Pulau Pinang dan di Nibong Tebal.

Pengarah strategik PKR Pulau Pinang, Sim Tze Tzin sebaliknya berkata, pemasangan sepanduk itu hanya sekadar bertujuan untuk melemahkan hubungan baik antara parti itu dan DAP.
"Kita tidak akan merendahkan martabat kita dengan melakukan perkara seperti itu. Kami sentiasa bekerjasama dengan sekutu kami dalam Pakatan Harapan," katanya.
Jelas, kenyataan itu membuktikan bahawa PKR tidak mempunyai sebarang maruah untuk dipertahankan apabila mereka hanya sekadar mampu untuk tunduk dan patuh kepada DAPigs.

Dalam erti kata lainnya, jika PKR atau Pakatan Haprak memerintah nanti, sudah pasti mereka akan tetap 'Kow Tow' kepada DAPigs dan menjadi Boneka parti Ultra Chauvanist itu semata - mata. Sekaligus membuktikan bahawa DAPigs itu 'Abang Besar' dalam Pakatan!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.