Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RAFIZI 'HILANG AKAL' BILA TAU PAS MAIN BELAKANG!!!

SEMUT HITAM
RAFIZI 'HILANG AKAL' BILA TAU PAS MAIN BELAKANG!!!
Hehehe!!! Untuk sekian kalinya Si Rafizi ni dilaporkan mengamuk tak tenti arah bila dia mendapat berita yang PAS secara sembunyi - sembunyi telah mempermainkan mereka dibelakang.

Kenyataan mengenai PAS yang mahu bergabung dengan beberapa parti Politik lain yang bakal diumumkan 16 Mac ini hanya diketahui melalui media. Tidak secara berdepan atau bertulis.

Bahkan Si Rafizi tu juga turut mendakwa perkara berkaitan pembentukan gabungan Politik baru itu tidak pernah dibincangkan lansung oleh PAS secara bersama dengan kepimpinan PKR.

Maka sebab itu Si Rafizi tu dilaporkan beria - ia mengamuk sakan apabila berita mengenainya sampai ke pengetahuan dia hari ini. Habis semua benda dalam pejabat ditendang.

Malah, ada juga sumber memaklumkan, Si Rafizi tu sampai tahap meramas surat khabar yang menyiarkan berita mengenai pengumuman PAS itu dan membuangnya ke dalam tong sampah.

Sama ada benar atau tidak laporan yang diterima, tak pasti la pulak. Tapi kalau kita baca dari kenyataan ringkas yang dibuat, nampak sangat Si Rafizi ni memang benar - benar kecewa.
"Saya tidak dimaklumkan oleh Pas setakat ini, jadi saya akan tunggu pengumuman 16 Mac ini. Kemudian kita akan bincang di peringkat KEADILAN terlebih dahulu," katanya
Hakikatnya, PKR memang sedar bahawa mereka tidak mampu untuk kekal relevan dalam Politik di Malaysia tanpa sebarang sokongan dari luar. Terutama dari PAS secara khususnya.

PKR tidak boleh hanya bergantung harap kepada DAPigs jika mereka mahu menembusi kawasan - kawasan pendalaman dan meraih sokongan simpati murahan dari kalangan orang Melayu.

PKR juga sedar bahawa hubungan deklarasi yang pada ketika ini dibuat dengan Tun Mahathir juga tidak akan kekal lama. Malah dikalangan ahli PKR sendiri pun ada yang membantah.

Maka, tak heran la bila Si Rafizi tu mengamuk sakan sampai surat khabar menjadi mangsa amukan dia bila mendengar berita PAS mahu mewujudkan blok Politik Baru tak lama lagi. Sebab Si Rafizi tu sedar, tanpa sokongan PAS, dia hanya ibarat SAMPAH!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.