Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"SPIN" GUAN ENG BUKTI "MAKAN" DIRI SENDIRI!!!

SEMUT HITAM
"SPIN" GUAN ENG BUKTI "MAKAN" DIRI SENDIRI!!!
Hehehe!!! Kalau asal namanya 'Keliru dan Mengelirukan' memang takde puak - puak lain yang boleh buat selain dari puak - puak Pakatan Haprak ni. Nak pulak bagi puak - puak DAPigs ni.

Terbukti bahawa Si Guan Eng tu sendiri keliru dengan isu yang sedang melanda diri dia pada ketika ini. Sama ada betul dia keliru atau sengaja berpura - pura keliru, itu kita tak pasti.

Tapi, apa yang jelas, Si Guan Eng tu cuba nak sembunyikan kemaluan dia dengan mengaitkan dua isu yang berbeza membabitkan diri dia pada ketika ini untuk mengelirukan rakyat.

Dalam kenyataan hari ini, Si Guan Eng tu dengan Sombong dan Angkuh mendesak agar pihak Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) untuk mempercepatkan siasatan terhadapnya.

Kata Si Guan Eng, dia percaya bahawa tidak wujud sebarang unsur rasuah dalam isu pembelian rumah murah dibawah harga sebenar dengan penjualan tanah Kerajaan seperti yang didakwa.

Walhal, perkara yang dibangkitkan itu merupakan DUA isu yang berbeza. Satu isu ialah mengenai pembelian rumah pada harga yang lebih murah dari harga pasaran. Satu lagi isu penjualan tanah.

Isu mengenai pembelian rumah pada harga yang lebih murah dari harga pasaran tu adalah kes yang sama dihadapi oleh Dr. Khir Toyo sebelum ini yang akhirnya dia dikenakan hukuman.

Tapi, 'Kebetulan' orang yang beli tanah milik Kerajaan Negeri itu juga merupakan orang yang sama menjual rumah kepada Si Guan Eng tu. Jadi, kemungkinan wujud 'Conflict of Intrest'.

Maka pihak SPRM perlu menyiasat kes itu sama seperti kes yang dihadapi oleh Dr. Khir Toyo sebelum ini, membeli rumah dibawah harga pasaran dan dianggap sebagai Pecah Amanah.

Sama ada kes pembelian tanah itu ada kaitan dengan penjualan rumah tu kepada Guan Eng, itu bab lain. Kalau memang betul wujud 'Conflict of Interest', maka kes dia lebih teruk dari Dr. Khir Toyo.

Cuma yang herannya, kenapa pulak Si Guan Eng tu sesak nak mengajak orang yang membangkitkan isu tu untuk bertemu bersama dengan bukti dakwaan yang dibuat secara berdepan?

Kot selama hari ini pun, dia dan puak - puak Pakatan Haprak tu buat tuduhan terhadap orang lain, pernah ke diorang sendiri pergi berjumpa dengan orang yang dituduh bersama dengan bukti? Kalau tak pernah, Tak Payah Cakap la!!! Buat mengabihkan masa je!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.