Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DEMO SEMALAM ADALAH UNTUK "RAKYAT MARHAEN" KATANYA!!!

SEMUT HITAM
DEMO SEMALAM ADALAH UNTUK "RAKYAT MARHAEN" KATANYA!!!
Ramai Betul Rakyat Marhaen yang berhimpun ni ye...
Sampai tak terbilang ramainya...
Heh! Memang susah kalau kita nak ubah kotak pemikiran puak Pentaksub Pakatan Haprak ni. Cakap la macam mana pun, diorang memang payah nak terima hakikat dan realiti yang sebenar.

Walaupun ada dikalangan mereka yang berjalan dan berpijak dibumi yang nyata, tapi akibat terlalu taksub dengan fahaman Politik Retorik pemimpin, maka mereka pun jadi golongan Haprak juga.

Terbaca didalam ruangan 'Dashboard', ada satu artikel yang ditulis oleh seorang blogger Tersohor, yang memberi pandangan mengenai perhimpunan Demonstrasi 'KFC' yang dianjurkan semalam.

Dengan tajuk yang begitu 'Klise' dan terlalu Muak untuk didengar, blogger yang juga merupakan bekas anak buah Allahyarham Nik Aziz tu kata, demonstrasi itu adalah untuk 'Rakyat Marhaen'.

Baca tajuk itu sahaja dah boleh membuatkan kita mua dan mula terasa loya tekak nak membaca petikan artikel yang ditulis. Nampak sangat apa yang cuba dipaparkan tidak bersandar kepada realiti sebenar.

Hakikatnya, rakyat di Malaysia ni sendiri dah mula MUAK dan JELAK dengan perhimpunan RETORIK yang jelas tidak mendatangkan sebarang faedah kepada mereka secara keseluruhan.

Bukan hanya disebabkan kerana terik matahari yang membataskan penyertaan mereka. Tetapi ada juga dikalangan mereka yang mula Loya Tekak melayan kerenah Politik Retorik Pakatan.

Bercakap je pandai. Tapi nak mengharapkan mereka benar - benar menjaga kebajikan rakyat, ibarat macam Pungguk Merindukan Bulan Purnama yang belum tentu akan jatuh ke riba.

Kita tengok nasib rakyat di Pulau Pinang pun cukup la. Penindasan demi penindasan yang dilakukan oleh Rejim DAPigs seolah - olah cuba didiamkan dengan sogokkan materialistik semata - mata.

Di Selangor, Rejim Pakatan pimpinan Si Menteri Besar Selangor tu dilihat secara berterusan mengabaikan tanggungjawab terhadap rakyat yang selama ini dijaja dengan pelbagai janji - janji murahan semata - mata.

Soalnya, adakah blogger tersohor itu hanya melihat dengan sebelah mata dan memekakkan sebelah telinga dari menilai keadaan sebenar? Adakah dia juga kini sudah bertukar menjadi golongan ASSOBIYAH?

Sedar la. Realitinya, Rejim Pakatan Haprak yang memimpin perhimpunan semalam hanya sekadar menjaja Politik Retorik mereka yang bersifat Hipokrit semata - mata. Mereka hanya setakat nak menjaga kepentingan Politik Peribadi diorang sendiri. Bukannya dibuat untuk Rakyat Marhaen!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.