Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GUAN ENG "KETUA MENTERI CAP AYAM"!!!

SEMUT HITAM
GUAN ENG "KETUA MENTERI CAP AYAM"!!!
Huh! Kalau dah spesisnya dari kalangan puak - puak Pakatan Haprak tu, maka memang tak berubah la perangai diorang ni. Pusing la kot mana sekali pun, Haramjadah tu jugak la jawabnya.

Dek kerana mereka GAGAL untuk menjalankan tugas dan amanh yang diberikan, kedua - dua pemimpin Negeri itu sering kali mencari alasan serta menunding jari menyalahkan orang lain.

Di Selangor, yang sering menjadi mangsanya ialah Si Khalid Ibrahim. Habis semua benda yang berlaku di Selangor tu akan dipersalahkan diatas pundak Si Khalid Ibrahim tu oleh Azmin secara terbuka.
Manakala di Pulau Pinang pulak, Si Tokong DAPigs tu akan menjadikan Kerajaan Barisan Nasional sebelum dia untuk dipersalahkan diatas kelemahan pentadbiran yang diterajuinya sendiri.
GEORGETOWN - Ketua Menteri, Lim Guan Eng dilihat tidak boleh duduk senang apabila seringkali menyalahkan kerajaan negeri terdahulu yang dipimpin BN dalam pelbagai isu.

Adun Pulau Betong, Muhammad Farid Saad berkata, Guan Eng juga dilihat cuba menutup perbuatannya terutama dalam isu tebus guna tanah dengan menuding jari kepada kerajaan negeri terdahulu.

“Beliau sering menyalahkan BN apabila mengeluarkan kenyataan bahawa BN lebih banyak menambak laut sepanjang 50 tahun memerintah Pulau Pinang. Ingin saya nyatakan disini, projek penambakan yang diluluskan BN telah memberi manfaat kepada rakyat.


"Apa yang saya lihat, Guan Eng seolah-olah tidak boleh hidup tanpa menyalahkan pentadbiran sebelum ini, sedangkan beliau sudah berkuasa lebih daripada tujuh tahun di sini,” katanya, kelmarin.
Persoalannya, bagaimana mungkin mereka yang kini sudah mempunyai kuasa boleh memberikan alasan bertaraf Longkang sedemikian rupa hanya sekadar untuk melarikan diri?

Tidakkah tindakan yang mereka lakukan itu membuktikan bahawa mereka Tidak Bertanggungjawab dan Tidak Amanah dalam menjalankan tugas mereka sebagai pemimpin?

Kalau dulu, masa diorang takde kuasa, diorang boleh persalahkan Kerajaan sedia ada dengan pelbagai dakwaan serta tuduha. Bila dah jadi Kerajaan pun diorang masih buat benda yang sama?

Nampak sangat pemimpin - pemimpin dikalangan Pakatan Haprak seperti Si Azmin dan Si Tokong DAPigs tu semuanya hanya sekadar pemimpin Cap Ayam. Suka sangat diorang ni menggunakan Politik Retorik sebagai alasan untuk diorang menutup kemaluan diorang sendiri!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.