Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PAS BAGI 'PENAMPOR JEPUN' PADA REJIM DAPigs!!!

SEMUT HITAM
PAS BAGI 'PENAMPOR JEPUN' PADA REJIM DAPigs!!!
Ingat semua orang PAS ni hanya sanggup jadi Pak Angguk Saja kepada puak - puak Rejim DAPigs di Pulau Pinang tu ke? Ingat semua sanggup jadi Barua yang sayang pada jawatan dunia?

Jangan mimpi la!!! Hanya mereka yang sayang pada jawatan duniawi je yang sanggup jadi Macai kepada puak - puak Kafir Harbi tu sehingga merelakan diri mereka di-BOHSIA-kan oleh Rejim DAPigs tu.

PAS Kepala Batas malam tadi mengumumkan pendirian untuk menarik diri daripada memegang jawatan dalam Jawatankuasa Keselamatan dan Kemajuan Kampung (JKKK), berkuat kuasa serta-merta.

Yang Dipertua PAS Kawasan Kepala Batas, Bukhori Ghazali berkata keputusan itu dibuat kerana PAS bukan lagi dianggap sebagai rakan sekutu dalam kepimpinan Rejim DAPigs Pulau Pinang..

Beliau berkata, perkara itu telah diputuskan secara sebulat suara oleh semua kepimpinan parti dalam mesyuarat PAS Bahagian Kepala Batas yang diadakan pada bulan September yang lalu.
"Tindakan ini dibuat selepas Ketua Menteri, Lim Guan Eng mengumumkan PAS bukan lagi rakan dalam kepimpinan kerajaan negeri tanpa terlebih dulu mengadakan perbincangan dengan komponen pakatan serta terus mengumumkan Pulau Pinang sebagai Kerajaan Pakatan Harapan."PAS tidak sewajarnya dilihat masih melukut di tepi gantang. Mana mungkin JKKK dalam DUN yang PAS bertanding boleh berkhidmat di bawah penyelarasan ADUN DAP yang memantau dan menyelaras segala urusan JKKK serta dalam masa sama meminta pemimpin PAS Kawasan menolak kepimpinan ulama," katanya pada sidang media di sini, malam tadi.
Beliau berkata, tindakan ini juga dibuat demi menjaga maslahah ahli daripada terus dituduh dengan pelbagai tohmahan kerana bekerja di bawah pimpinan kerajaan negeri yang berterusan menunjukkan sikap negatif terhadap kepimpinan tertinggi PAS.
"Keputusan ini juga dibuat demi menjaga wehdah jemaah supaya ahli PAS tidak lagi disogok dengan pelbagai cubaan yang memungkinkan perpindahan ahli kepada parti lain," katanya.
Sebelum ini, PAS Kawasan Kepala Batas telah diberi mandat mengepalai dan menganggotai 10 JKKK di kawasan Parlimen itu. Tapi semua itu tak kekal lama. Mereka ambik tindakan untuk meninggalkan jawatan tersebut kerana tak setuju dengan Rejim DAPigs yang semakin SOMBONG!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.