Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PAN BIKIN "U-TURN", ENGGAN PERTAHANKAN MAT SABU!!!

SEMUT HITAM
PAN BIKIN "U-TURN", ENGGAN PERTAHANKAN MAT SABU!!!
Aik!!! Dah 'Pusing' pulak? Hari tu beria - ia sangat diorang ni nak mempertahankan kemaluan Si Mat Sabu tu jika ada orang ambik tindakan undang - undang terhadap Presiden mereka.

Tapi sekarang, lain pulak yang dinyatakan oleh salah seorang pemimpin parti yang diketuai oleh Si Mat Sabu tu. Dia kata, semua tanggungjawab yang dilakukan oleh mana - mana perlu ditanggung sendiri.
“Dalam AMANAH (Parti Amanah Negara), kami tidak punyai masa untuk ‘backing’ mana-mana pimpinan hatta presiden kami jika beliau tersalah langkah,” kata Pengarah Hubungan Antarabangsanya.
Kata dia, semua pihak dalam parti itu perlu berhati - hati dalam segala tindak tanduk mereka atau mengeluarkan kenyataan kepada umum supaya ia tidak mengelirukan orang rramai.
“Semua bertanggungjawab atas diri masing-masing seperti mana ditekankan dalam Surah Al-Anam ayat 164,” katanya dalam satu kenyataan semalam.
Mohammad Tazli berkata, mana-mana pihak dalam parti itu perlu menarik semula kenyataan atau membuat penerangan yang terperinci jika membuat kenyataan yang tidak dipersetujui masyarakat.

Beberapa pemimpin tertinggi parti yang dipimpin oleh Si Mat Sabu tu sebelum ini membuat beberapa kenyataan yang mengelirukan orang ramai dalam isu akidah dan undang-undang negara.

Situasi itu menyebabkan rasa kurang sedang sebahagian besar pemimpin dan penyokong - penyokong Pakatan Harapan memandangkan parti itu merupakan salah sebuah parti gabungannya.

Termasuk la dengan Si Mat Sabu tu apabila dia membuat tuduhan terhadap PAS yang didakwa telah diresapi dengan fahaman pihak Ekstremist seperti gerakan militan ISIS di Iraq.

PAN ditubuhkan oleh bekas pemimpin PAS Pro-Pakatan Rakyat yang disingkirkan pada pemilihan parti itu Jun lalu kerana dilihat terlalu tunduk kepada kemahuan puak - puak DAPigs. Maka sebab itulah diorang dilabel sebagai 'Pentaksub' dan 'Pengampu' DAPigs!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.