Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DAPigs IMPORT 100 ORANG MELAYU MASUK KG. CINA???

SEMUT HITAM
DAPigs IMPORT 100 ORANG MELAYU MASUK KG. CINA???
Pelik bin Ajaib! Mana datang pulak 100 orang Melayu duduk kat dalam kawasan Kampung Cina ni? Selama hari ni, takde pulak orang Melayu yang berani jejak kaki dalam kawasan diorang.

Apa tah lagi kalau nak jadi penduduk didalam kawasan tersebut. Jadi, mana pulak datangnya 100 orang Melayu yang telah didaftarkan didalam senarai daftar pemilih baru - baru ini?

Perkara itu menjadi tanda tanya apabila semakan daftar pemilih yang dikeluarkan oleh pihak Suruhanjaya Pilihan Raya menyatakan wujud 100 orang pengundi Melayu di Kampung Cina Perting.

Sebagai rekod, Kampung Cina Perting ini terletak dalam kawasan DUN Bilut yang kini diwakili oleh ADUN DAPigs. DAPigs pulak baru - baru ni sibuk dok buat pendaftaran pengundi baru.

Dari sumber yang berkenaan menyatakan, kewujudan seramai 100 orang pengundi Melayu didalam kawasan Kampung Cina Perting itu adalah tidak munasabah dan bantahan akan dibuat kepada SPR.
Persoalannya, betul ke DAPigs yang bertanggungjawab mendaftarkan seramai 100 orang pengundi Melayu itu didalam kawasan mereka akibat terlalu 'Ghairah' mahu mengekalkan kerusi DUN?

Jika difikirkan secara logik, jika pendaftaran itu dibuat dikawasan kampung Melayu, sudah pasti penduduk dikawasan tu akan perasan taktik yang cuba dilakukan oleh puak - puak DAPigs tu.

Mungkin dek kerana terlalu terdesak nak kekalkan kuasa, maka terpaksa la puak - puak DAPigs tu daftarkan pengundi Melayu didalam kawasan Kampung Cina dengan harapan orang Melayu tak tau.

Malangnya, taktik yang dilakukan tu akhirnya bocor juga apabila perkara itu dapat dibau oleh penduduk sekitar kawasan tu sendiri. Itu membuktikan bahawa rakyat di Malaysia ni tak se-BODOH itu. Guna cara lain la kalau nak MENIPU pun!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.