Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MURSYIDUL AM PAS BIKIN PAKATAN 'BERDARAH HIDUNG'!!!

SEMUT HITAM
MURSYIDUL AM PAS BIKIN PAKATAN 'BERDARAH HIDUNG'!!!
Fuh!!! Ini baru betul - betul boleh dikira hebat. Baru keluarkan kenyataan je dah mampu buat orang sampai berdarah hidung. Nasib baik la orang yang baca kenyataan dibawah ni tak sakit otak.

Tapi hakikatnya, apa yang cuba disampaikan memang tepat kena pada batang hidung mereka yang selama ini terlalu "Ghairah" menjaja kepentingan Politik Peribadi masing - masing.

Kalau sebelum ini, puak - puak Pakatan Haprak tu pernah cuba langkah yang tidak Demokratik dengan melaksanakan agenda Langkah Kajang bagi mengguling Khalid Ibrahim.

Kali ini, puak - puak Pakatan Haprak tu cuba pulak nak menghasut rakyat agar turut serta dengan mereka dalam satu perhimpunan demonstrasi bagi mendesak Perdana Menteri pulak letak jawatan.

Dan yang sedihnya, mereka turut terjebak dengan hasutan puak - puak Pakatan Haprak ni terdiri dari kalangan pemimpin - pemimpin serta ahli UMNO sendiri. Terdesak sangat diorang.

Tapi, dari kenyataan yang ditegaskan oleh Mursyidul Am PAS ni, nampak sangat tindakan yang cuba dilakukan oleh puak - puak Pakatan Haprak tu tidak meraikan demokrasi Negara.

Seolah - olah kenyataan yang beliau nyatakan itu memperlekehkan tahap mentaliti puak - puak Pakatan Haprak tu yang tidak dapat mengawal nafsu mereka untu menjejakkan kaki ke Putrajaya.

Jika selama ini, puak - puak Pakatan Haprak tu juga yang dok tuduh Kerajaan tidak bertindak mengikut lunas demokrasi Berparlimen di Negara ini dengan tindakan - tindakan yang diambil.

Tapi bila diorang buat, boleh pulak. Itu la amalan Politik Retorik yang menjadi dasar perjuangan puak - puak Pakatan Haprak tu demi untuk menjaga kepentingan Politik Peribadi mereka sendiri.

Punya la diorang ni terlalu ghairah, sampai tak boleh tahan klimaks sehingga Pilihan Raya Umum yang akan datang. Sehingga membuatkan mereka menghasut rakyat untuk turun berdemonstrasi.
"Kalau macam yang lepas-lepas pun, buat himpunan macam mana pun, pihak pemerintah takkan berundur.Sebab itu maka kita lebih suka Najib habiskan penggalnya dan kita bertanding melawan Najib," katanya kepada Antarapos. 
Apa yang jelas, hasutan yang cuba dilakukan oleh puak - puak Pakatan Haprak tu bagi mendesak Perdana menteri meletakkan jawatan ternyata hanya sekadar 'Menghabiskan Masa' je. Berguling - guling atas jalan raya, penyudahnya diorang atbur fitnah belaka!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.