Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

'PENJILAT BONTOT' GUAN ENG ANGKAT "BENDERA PUTIH"!!!

SEMUT HITAM
'PENJILAT BONTOT' GUAN ENG ANGKAT "BENDERA PUTIH"!!!
Hahaha!!! Aduh! Terasa sakit pulak Hulu Ginjal ni bila baca kenyataan yang dibuat oleh Si Barua Pencinta Bontot DAPigs ni. Tak tau la apa tujuan sebenar dia buat rayuan sedemikian rupa.

Tapi, nampak sangat la yang dia cuba nak mengampu Si Guan Eng tu secara terbuka dan mula terasa 'Panas Punggung' bila serangan bertalu - talu menghujani Si Tokong kesayangan dia tu.

Mungkin sejak dia berenti jadi Pengerusi NUJ, takde siapa yang peduli pada dia kot. Maka sebab itulah dia cuba nak memainkan peranan sebagai seorang yang dilihat 'Terdesak' mencari Publisiti Murahan.

Dalam kenyataan yang dikeluarkan, Bekas Pengerusi NUJ ni mendesak agar semua pihak, terutama media arus perdana menghentikan serangan bertalu - talu terhadap Si Ketua Menteri Pulau Pinang tu.

KONONnya, kata dia, serangan seumpama itu dianggap 'Keterlaluan' dan tidak sepatutnya dilakukan kerana 'Mencalarkan' aspek 'Kebebasan Media' sehingga menyebabkan rakyat jadi muak.
"Perbicaraan menerusi media dengan hukuman telah dijatuhkan menerusi penciptaan persepsi negatif di kalangan pembaca walaupun belum ada keputusan secara adil adalah sesuatu yang tidak sihat," ujar beliau lagi.
Wah!!! Hebatkan hujah yang diberikan. Mungkin selepas ni, boleh la Bekas Pengerusi NUJ ni diberikan kerusi untuk bertanding atas tiket DAPigs. Paling tidak, dia boleh jadi Ketua Editor Roketkini.

Kalau kita tengok dari hujah yang diberikan, bekas Pengerusi NUJ ni ada sebut pasal 'Keadilan' dalam membuat sebarang laporan didalam media. Tapi bagaimana pulak dengan tindakan yang dilakukan oleh puak Pakatan tu?

Diorang hampir setiap hari menggunakan laman media sosial untuk menyebarkan fitnah dan mencipta pelbagai dakyah pembohongan bagi mengelirukan rakyat agar membenci pihak Kerajaan.

Walaupun dakwaan serta fitnah yang disebarkan itu adalah tidak benar, namun masih ramai lagi pemimpin dikalangan puak Pakatan Haprak tu yang menyebarkan spekulasi yang bukan - bukan.

Kenapa yang itu tak nak pulak dikecam dan dikritik oleh Bekas Pengerusi NUJ ni? Sebaliknya, kenapa dia hanya nampak media arus Perdana menyerang Si Guan Eng tu secara bertalu - talu?

Tidakkah itu menunjukkan yang Bekas Pengerusi NUJ itu juga seorang yang Hipokrit dan turut mengamalkan budaya Politik Retorik dalam membuat kenyataan? Itu membuktikan bahawa dia seorang MUNAFIK yang turut mempunyai sifat Assobiyah yang cukup tebal!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.